fbpx

Hvorfor aluminium

Økologi

  • Design

  • Komfort

  • Energi

  • Sikkerhet

  • Økologi

  • Pris/Kvalitet

Funksjonelle og brukervennlige typer dører og vinduer er meget viktige aspekter som en må ta hensyn til ved byggprosjektering. Nå kan vi se aluminiumsvinduer ikke bare i skoler og kontor. De er et perfekt element av moderne eneboliger, kombinert med dempede farger på fasaden.

Dessuten er aluminium fleksibel og lett til å utforme, derfor kan den brukes til å lage vinduer med ulike utypiske dimensjoner og former, f.eks. trapes. Den samme egenskapen forårsaker at vindusprofiler er smalere, og dermed blir vinduer mer estetiske, de ser slankere ut og har større glassflater. I tillegg synes også små vinduer å være større hvis man bruker smale profiler. Det er også verdt å nevne at aluminiumskarmer kan være også mye bredere for at man kan sette inn til og med usedvanlig store og tunge glassflater. Fargesortiment ved aluminiumsprofiler er faktisk ubegrenset. De kan pulverlakkeres i hver av RAL-fargene eller anodiseres. Valg av aluminium er en avgjørelse for nesten hele livet. Aluminium er et stoff man trenger egentlig ikke pleie. Ettersom aluminium er holdbar, og belegget på overflaten er UV-bestandig, er det veldig enkelt å vedlikeholde aluminiumsystemer. For rengjøring av aluminiumsystemer trenger man kun litt vann, svamp og en nøytral såpe som ikke risser overflaten. Det er mye enklere enn ved trevinduer som må renoveres og males med noen få års mellomrom.

Varmeisoleringsevne er en grunnleggende parameter som klassifiserer vinduskonstruksjoner. Etter mange år arbeid av vindusprodusenter og utvikling av materialteknikk gjorde man et stort framskritt, og i dag sikrer aluminiumsvinduer en perfekt varmeisoleringsevne, og de oppfyller krav fra de mest krevende investorer. Isolering på et passende nivå sikres ved plassering av en kuldebrobryter mellom innvendig og utvendig profil.

Kuldebrobrytere av polyamid.

Firmaet Reynaers Aluminium har fått meget gode varmeisoleringsparametere ved å innføre en kuldebrobryter av kunststoff – polyamid forsterket med glassfiber – inn i en aluminiumsprofil. Jo bredere striper desto høyere isoleringsevne. Valg av stoffet er ikke tilfeldig – polyamid sikrer perfekte mekaniske egenskaper og – i motsetning til PVC – kan resirkuleres, noe som stemmer med Reynaers Aluminium sin miljøvennlighet.

Kuldebrobrytere av noryl.

For de mest krevende prosjekter har Reynaers Aluminium laget vindus- og dørsystemer MasterLine 8 og MasterLine 10. De har en kuldebrobryter av noryl som har enda bedre egenskaper enn polyamid. I HI+ varianten (det høyeste isoleringsnivået) er kuldebrobryteren supplert med en film som reflekterer stråling og tettet med et skuminnlegg som danner en ekstra termisk barriere.
Nå kan firmaet Profal lage aluminiumsvinduer med varmeøverføringskoeffisient (for hele vinduet) under 0,8-1,0 W/(m2K), det betyr at de kan brukes i energibesparende bygg.

 

Profal Kielce Sp. z o.o.

ul. Kościuszki 52/76
25-316 Kielce

Kundesenter
tel. +48 507 050 050
e-mail. biuro@profalkielce.pl

Skriv melding